П`ятниця, 26.04.2024, 20:42
Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "ВАСИЛІВСЬКА ВЕЧІРНЯ (ЗМІННА) ШКОЛА" ВРР ЗО

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:02
Екологія рідного міста

          Звернення до жителів м. Василівки

                   На громадських слуханнях при Василівській міській раді було прийняте рішення про заходи з поводження з побутовими відходами та організації вивозу сміття. На підтримку міської ради та депутатського корпусу виступили учні 11 класу Василівської вечірньої (змінної) школи із зверненням до жителів Василівки:

                   «Під час роботи над проектом «Василівка – туристичне місто» ми, учні, стикнулися з проблемою сміття у нашому місті. На вулицях, у міському парку, по провулку Комсомольському, навколо річки Чокрак, понад трасою «Харків - Сімферополь», навколо багатьох підприємств - всюди можна побачити пластикові бутилки, поліетиленові  пакети, залізні банки, бутилки з-під пива, целофанові пакети, папір, сигарети, зрізані гілки, залишки їжі, памперси та таке інше. Все це перетворює наше місто у якийсь жах. Люди! Подивімося навкруги себе! Наше місто та вся планета Земля потерпає від того, що відбувається. Ми перетворили нашу землю у суцільний смітник, у помийну яму. Наше національне багатство – ліси, вигоряють у нас на очах, ми стаємо біднішими, своїм відношенням та неповагою до природи губимо свої життя. На Землі з’являються нові невиліковні і страшні хвороби, діти народжуються слабкими, хворими, з безліччю патологій. Саме тому все частіше й частіше можна бачити не тільки по телевізору, а й на вулицях нашого міста, молодих батьків, які прохають про матеріальну допомогу на лікування своїх маленьких дітей. Ми, люди, караємо себе своїм відношенням до нашого довкілля: своєю неправильною поведінкою, поганими звичками, своєю бездушністю та безвідповідальністю, своєю неповагою до оточуючого нас середовища, у якому ми живемо.

                   Захист природи повинен стати обов’язком кожного громадянина, ми всі повинні піклуватися про нашу природу, про наше місто, його вулиці та парки. Нам усім треба задуматися про свою культуру відношення до оточуючого нас світу, взяти на себе відповідальність за самого себе, за своїх близьких, за природу та своє місто.

        Необхідно серйозно поміркувати про відновлення природи, про бережливе ставлення до неї, щоб не трапилося того, про що писав у своєму вірші В. Федоров:

Меня охватывает дрожь,

Когда смотрю в провал заклятый.

О человечество, куда ты,

Куда ты милое идешь?

Земли не вечна благодать

Когда последнего потомка

                        Ты пустишь по миру с котомкой,-

Ей будет нечего подать.

      Ми – частка природи. Ми- твої діти, Земля! Бережімо наше місто, його вулиці, його природу, нашу планету! Мудреці казали, якщо хочеш змінити світ, почни змінювати себе!»

 

Учні 11 класу

    Василівської вечірньої (змінної) школи

2013 р.     

                                 

                                       

Переглядів: 493 | Додав: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz